Dit stuk van Johan De Wilde verscheen op de blog Kleutergewijs.

Wist je dat er toestelletjes worden verkocht voor 150 dollar die tellen hoeveel woorden ouders met hun baby’s spreken? Stel je voor dat mama’s en papa’s naast hun stappenteller een Starling gaan gebruiken, de eerste om te monitoren of ze zelf voldoende bewegen, de tweede om hun tongspier in de gaten houden… voor het wel van hun kind. De Engelse sociologe Jan Macvarish gaf het voorbeeld op de conferentie How important is neuroscience for educators? Ik lachte. Maar waarom?

Lachte ik met de domme app die verkocht wordt?

Lachte ik met het hersenonderzoek waar men naar verwijst?

In zekere zin lachte ik met beide, maar eigenlijk lach ik mensen uit. Aan het eind van dit bericht over de zin en onzin van neurowetenschappelijk onderzoek voor opvoeding en onderwijs heb je een extra reden om dat met mij te doen.

[…]

Lees verder Breinonderzoek: een gelegenheid om eens goed met mij te lachen — Kleutergewijs

0 0 votes
Article Rating

Docent in de professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee, staflid van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van de hele hogeschool en coördinator van www.MyCompass.be breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About johandewilde

Docent in de professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee, staflid van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van de hele hogeschool en coördinator van www.MyCompass.be breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

onderwijs, onderzoek, primair onderwjs, psychologie