Blog Post: Evidence based education is dead- long live evidence informed education: Thoughts on Dylan Wiliam | Tom_Bennett

According to this post by Tom Bennett (author of Teacher Proof and director of ResearchED) we may view evidence-based education as just another edu-myth, along with learning styles, myths about group learning and class size etc.

Echo Chamber Uncut

         
 
Dylan Wiliam, high priest of black boxes, says in this week’s TES that teaching cannot, will never be a research-based, or research-led profession. And he’s absolutely right.
 
Given that he’s the one of the handful of educational researchers that many teachers could name, and I happen to run researchED, education’s grooviest new hipster/ nerd movement, this may appear to be the greatest act of turkeys voting for Christmas imaginable. Let me scrape the cranberry off my wings and I’ll describe why Wiliam is spot on, in a way that needs to be repeated often and loudly.
 …

Continue reading at:

http://ift.tt/1aACDGw

View original post

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

2 Reacties naar “Blog Post: Evidence based education is dead- long live evidence informed education: Thoughts on Dylan Wiliam | Tom_Bennett”

  1. Tja- Ik bezig de term “evidence informed” al jaren – ongeveer sinds mijn artikel in PS met Koeno – en er wordt niet eens naar verwezen. Jammer.

    Like

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: