According to this post by Tom Bennett (author of Teacher Proof and director of ResearchED) we may view evidence-based education as just another edu-myth, along with learning styles, myths about group learning and class size etc.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dick van der WaterenPaul Kirschner Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Paul Kirschner
Auteur

Tja- Ik bezig de term “evidence informed” al jaren – ongeveer sinds mijn artikel in PS met Koeno – en er wordt niet eens naar verwezen. Jammer.

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. Op het ECL in Haarlem heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

English, evidence-based, onderwijs, onderzoek