Beste collega’s,

Het Nederlandse onderwijs is in beweging. Nieuwe initiatieven en technologische ontwikkelingen in een snel veranderende wereld vragen om de aandacht van de leraar. 

Er is behoefte aan een plek op afstand van de dagelijkse hectiek, juist om de alledaagse realiteit te bevragen. Een omgeving waar docenten fundamentele vragen kunnen stellen en gelegenheid krijgen om de onderwijspraktijk te onderzoeken en beter te doordenken. 

Met dit voor ogen hebben De Denkfiguren de Docentendenktank in het leven geroepen. 

De docentendenktank is een groep van maximaal 10 leraren die fundamentele onderwijsvraagstukken aansnijden en hierover publiceren en adviseren. 

Wij zijn op zoek naar leraren PO/VO/SO en MBO die in 2015/2016 deel willen nemen aan deze docentendenktank. Het omvat 4 bijeenkomsten verdeeld over het schooljaar en het autonoom uitvoeren van onderzoek op basis van zelfstandig geformuleerde vraag/expertise. Meer informatie is te vinden via de website www.docentendenktank.nl 

Aanmelden is mogelijk vanaf maandag 6 april tot en met vrijdag 1 mei 2015. In de derde week van mei 2015 ontvang je bericht of je in schooljaar 2015/2016 onderdeel kan zijn van de docentendenktank.

De Docentendenktank is een initiatief van een groep onafhankelijke leraren en wordt mede mogelijk gemaakt door de Onderwijscoöperatie. Dankzij deze ondersteuning kunnen wij deelnemende leraren een vergoeding bieden voor deelname van 24 uur. 

Met vriendelijke groet,

Simon Verwer en Eke Rebergen

De Denkfiguren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Category

onderwijs, onderzoek, praktijk