Beste collega’s,

Het Nederlandse onderwijs is in beweging. Nieuwe initiatieven en technologische ontwikkelingen in een snel veranderende wereld vragen om de aandacht van de leraar. 

Er is behoefte aan een plek op afstand van de dagelijkse hectiek, juist om de alledaagse realiteit te bevragen. Een omgeving waar docenten fundamentele vragen kunnen stellen en gelegenheid krijgen om de onderwijspraktijk te onderzoeken en beter te doordenken. 

Met dit voor ogen hebben De Denkfiguren de Docentendenktank in het leven geroepen. 

De docentendenktank is een groep van maximaal 10 leraren die fundamentele onderwijsvraagstukken aansnijden en hierover publiceren en adviseren. 

Wij zijn op zoek naar leraren PO/VO/SO en MBO die in 2015/2016 deel willen nemen aan deze docentendenktank. Het omvat 4 bijeenkomsten verdeeld over het schooljaar en het autonoom uitvoeren van onderzoek op basis van zelfstandig geformuleerde vraag/expertise. Meer informatie is te vinden via de website www.docentendenktank.nl 

Aanmelden is mogelijk vanaf maandag 6 april tot en met vrijdag 1 mei 2015. In de derde week van mei 2015 ontvang je bericht of je in schooljaar 2015/2016 onderdeel kan zijn van de docentendenktank.

De Docentendenktank is een initiatief van een groep onafhankelijke leraren en wordt mede mogelijk gemaakt door de Onderwijscoöperatie. Dankzij deze ondersteuning kunnen wij deelnemende leraren een vergoeding bieden voor deelname van 24 uur. 

Met vriendelijke groet,

Simon Verwer en Eke Rebergen

De Denkfiguren

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderwijs, onderzoek, praktijk