Dit stuk van Astrid Cornelis verscheen eerder op de groepsblog Kleutergewijs

De taal van de kunsten is een veelbelovende inrijpoort voor leren (Burnaford, 2007). Een impactstudie van het Wolf Trap Institute wijst op positieve effecten van integratie van dans, muziek en drama voor het wiskunde-onderwijs (Meredith L, Marklein M.B., Song M., 2016). Kunstenaars en leerkrachten werken samen Recent ontwikkelde het Wolf Trap Institute een project om STEM-leren te stimuleren via dans, drama en muziek.

Ze lieten telkens een kunstenaar samenwerken met een kleuterleraar in een professioneel ontwikkelingstraject: de kunstenaar bekwaamde zich in de leerdoelen van de kleuterschool; de leerkracht leerde over de taal van de kunsten; kunstenaars en leerkrachten werkten samen lesideeën uit en stonden ook geregeld samen voor de klas. Op de website van het Wolf Trap Institute vind je een schat aan inspirerende lesideeën en filmpjes die hieruit resulteerden. […]

Lees verder Wiskunde en de taal van de kunsten — Kleutergewijs

0 0 votes
Article Rating

Docent in de professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee, staflid van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van de hele hogeschool en coördinator van www.MyCompass.be breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About johandewilde

Docent in de professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee, staflid van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van de hele hogeschool en coördinator van www.MyCompass.be breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

kleuters, onderwijs, onderzoek, primair onderwjs