Inquiry maths is not the answer

Een mooi stuk – als is hij John, Dick en mij )-: vergeten daarin – over warom realistisch rekenen en wiskunde (inquiry maths) niet werkt. “…motivation alone is not enough. If you have an idiot and you motivate him, now you have a motivated idiot.”

Filling the pail

I wrote this for an Australian newspaper but they decided not to run with it so I’m posting it on my blog:

New federal education minister Simon Birmingham recently announced nearly six and a half million dollars of government funding for the ‘Mathematics by Inquiry’ initiative for Prep to Year 10 students. Noting that, “when people think of maths they usually think textbooks,” he suggested, “These new curriculum and teaching materials will help make maths more meaningful and more attractive, to students by showing them how they use maths in their own experiences, careers and lives, in a range of everyday situations.”

What’s not to love about such a project? Participation in maths and science seems to be on the slide and teaching maths through real-world contexts sounds like an obvious way to make it more  interesting and relevant to students. The idea has the quality that the American comedian Stephen…

View original post 680 woorden meer

Over Paul Kirschner

Paul A. Kirschner is Universiteishoogleraar aan de Open Universiteit. Daarvoor was hij hoogleraar Onderwijspsychologie en directeur van het Fostering Effective, Efficient and Enjoyable Learning environments (FEEEL) programma aan het Welten-instituut (OU).. Hij is ook Visiting Professor Onderwijs met een leerstoel in Leren en Interactie in de Lerarenopleiding aan Oulu University (Finland). Hij is een internationaal erkende expert op zijn gebied en heeft zitting gehad in de Onderwijsraad in de periode 2000-2004 en is tegenwoordig lid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF. Hij was President van de International Society for the Learning Sciences (ISLS) in de periode 2010-2011 en is tevens Fellow van de American Educational Research Association (en de eerste Europeaan die deze eer ontving). Hij is redacteur bij de hoog aangeschreven wetenschappelijke tijdschriften Journal of Computer Assisted Learning en Computers in Human Behavior, en hij is auteur van Ten steps to complex learning (Routledge/Erlbaum). Hij schrift ook regelmatig voor Didactief (de kolom KirschnerKiest over wat docenten kunnen met wetenschappelijke resultaten) en voor Van 12-18. In maart verscheen zijn nieuwe boek Urban Myths about Learning and Education. Hij wordt gezien als expert op veel gebieden en vooral computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve, elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complex cognitieve vaardigheden.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: