1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Luc Kumps Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Luc Kumps
Gast
Luc Kumps

Uit eerder onderzoek bleek al dat kleuters nieuwe woorden sneller leren wanneer men er een “causale” uitleg aan geeft: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2786819/ Dus wanneer je (bij het tonen van een afbeelding) zegt dat een HARK dient om blaadjes en gras mee bij elkaar te brengen, dan zullen kleuters dat woordje sneller onthouden dan wanneer je zegt dat het bestaat uit een steel en een stuk met tandjes, zonder uitleg waarvoor het dient. Uit recenter onderzoek bleek dat kleuters in mindere of meerdere mate een “causale instelling” hebben. Het zijn dus niet allemaal “kleine wetenschappers” zoals Piaget hen noemde, ze zijn dat in… Lees verder »

About johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

onderzoek