A Myth for Teachers: Jobs That Don’t Exist Yet

Here’s a post from the blog Scenes from the Battleground about a popular education myth, that e.g. in the Netherlands is used to argue for iPad schools and letting kids freely roam the internet to find information that is not in their schoolbooks.
The only sensible answer to this myth is: good education and good teachers.

See: Biesta, G.J.J. (2012). Giving teaching back to education. Phenomenology & Practice, vol. 6, no. 2: 33-49.

  

Scenes From The Battleground

About 4 years ago I wrote a post about myths for teachers. This post has continued to grow over time as one of the myths was altered and manipulated and appeared in different forms. It has now reached the point where it needs a post just for that one myth. So here it is, with a mix of old and new material, the myth about jobs that don’t exist yet.

The original version was the claim that the  Top Ten in Demand Jobs in 2010 did not exist in 2004. Here are some examples.

For many, school is still a place where you go to have your head filled with ‘certainties’, a core knowledge base which grows increasingly irrelevant to the world we live in. According to New Brunswick Department of Education, Canada, the top 10% of jobs last year didn’t exist in 2004!  Is the best way to prepare…

View original post 1.657 woorden meer

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: