Kritisch stuk over Dronkers niet geplaatst in De Volkskrant

De Volkskrant heeft weer de jaarlijkse schoolcijferlijst, samengesteld door prof. Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht, gepubliceerd. Weer konden we lezen welke scholen de beste van Nederland zijn en welke de slechtste.

Hier mijn stuk dat De Volkskrant niet wilde plaatsen.

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

4 Reacties naar “Kritisch stuk over Dronkers niet geplaatst in De Volkskrant”

 1. Jaap Dronkers werkt niet aan de Open Universiteit! Hij werkt aan de ROA aan de UM.

  Like

 2. Goed artikel, ik heb het meteen per twitter verspreid. We laten ons niet muilkorven! 😉Niet in de krant, dan zoeken we het wel via de sociale media.Succes!

  Vriendelijke groeten, Peter
  Peter te RieleAHA (Advies Hulp & Actie)06 – 28 88 68 59peterteriele@hotmail.comtwitter: @peterterielewww.advieshulpactie.nleigenwijsinonderwijs.blogspot.com

  Date: Mon, 25 Nov 2013 18:36:16 +0000
  To: peterteriele@hotmail.com

  Like

 3. Mooi stuk

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  Like

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: