Dit stuk van Gastbloggers Ilse Aerden, Tinne Van Camp en Caroline Vancraeyveldt verscheen op de blog Kleutergewijs.

Ik ben Delano en ik ben 4 jaar. Ik houd van Cars, superhelden en mezelf verkleden. Daar kan ik echt van genieten!

Na het onthaal, mogen we kiezen waar we gaan spelen. De juf vraagt wie er in de Sinthoek wilt spelen. Vliegensvlug sta ik recht en steek ik mijn vinger in de lucht. Dit wil ik heel erg graag doen! Dan kan ik mij verkleden als Sinterklaas en net zoals hem zijn. Als ik in de Sinthoek ben, neem ik dadelijk de kleren die ik wil. Ik heb alles in mijn handen. En nu? Hoe moet ik alles aandoen? Hulpeloos kijk ik naar juf Aline, misschien kan zij me helpen. Zij zegt dat ik eerst alles moet neerleggen. Dit doe ik, maar wat moet ik dan doen? Nu heb ik de Sintkleren toch nog niet aan? Ik vraag of de juf me kan helpen. Zij zegt dat ik het eerst zelf moet proberen en als het dan niet lukt, ze wel zal helpen. Ik neem snel de mantel van Sinterklaas en doe die rond mij. Snel-snel doe ik alsof ik de knoop probeer toe te doen. Ik wil gewoon zo snel mogelijk de kleren van de Sint aandoen. De juf moet me helpen…

Eenmaal ik mijn kleren aan heb, wil ik beginnen spelen. Ik loop wat rond en kijk wat de anderen aan het spelen zijn. Oooh Jasper is pakjes aan het verstoppen, dat wil ik ook wel doen. Ik neem een paar pakjes en verstop ze in de schoorsteen. Hierbij zeg ik niets tegen Jasper. Ik wil wel samen pakjes verstoppen, maar ik weet niet goed hoe ik dat moet zeggen of vragen. Dus doe ik het wel alleen. Na een paar pakjes in de schoorsteen te hebben gestoken, vind ik het niet meer zo leuk. Juf Aline vraagt wat ik wil spelen. Wat wil ik eigenlijk spelen? Ik weet eigenlijk niet wat Sinterklaas allemaal doet. De juf vraagt of ik al in het boek van Sinterklaas gekeken heb…

Wat is eigenlijk kwalitatief rollenspel?

[…]

Lees verder Rollenspel: Het summum van spel in onze kleuterklassen?

0 0 votes
Article Rating

Docent in de professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee, staflid van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van de hele hogeschool en coördinator van www.MyCompass.be breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About johandewilde

Docent in de professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee, staflid van de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van de hele hogeschool en coördinator van www.MyCompass.be breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

kleuters, onderwijs, onderzoek, praktijk, primair onderwjs