Boze ouders: wanneer opvoedingsvisies botsen

Kleutergewijs

In onze samenleving is diversiteit zichtbaar en bespreekbaar. Mensen met heel uiteenlopende levensvisies, onder andere over wat ‘goed’ of ‘slecht’ is voor de opvoeding van een kind, wonen vlak bij elkaar. Dat zorgt wel eens voor spanningen en ouders die boos op je zijn omdat je volgens hen iets fout deed in de klas. Hoe ga je daarmee om?

Een leuke dag op school

Gisteren toonde Rosalie (3) fier haar gelakte, sprankelende nagels aan iedereen die ze zien wilde. Er ontstond bij je kleuters al snel een gesprekje over wat mooi en niet mooi is. Omdat hun interesse duidelijk gewekt was, haalde je nog wat restjes nagellak uit de kast. Kleuters die dat wilden, waaronder Karim, maakten van hun nagels kleine kunstwerken. Lotte merkte op dat haar mama’s hun nagels vaak in het groen lakken. ‘Twee mama’s? Dat is gek!’ De opmerking van Pedro leidde tot een gesprekje over verschillende…

View original post 822 woorden meer

Over johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: