Maak kleuters geen blaasjes wijs

Johan de Wilde schreef:
Dat de kleur van Zwarte Piet de gemoederen beroert, weet iedereen. Minder discussie is over de Sint zelf. Het feit dat deze Christelijke icoon bij sommige kansarme kinderen niet komt, wordt stilaan een issue. Wie weet hoeft hij na deze blog überhaupt niet meer te komen. 🙂

Kleutergewijs

De mens is een raar beestje. De leraar ook. 94% van ons denkt dat hij beter lesgeeft dan anderen. We zijn niet alleen. Nagenoeg alle chauffeurs leven in de overtuiging dat ze beter aan een stuur kunnen draaien en gas geven dan hun soortgenoten. Als je denkt dat het vooral de mannen zijn, weet dan dat er ongetwijfeld ook heel wat vrouwen zijn bij het kwart van de bevolking dat denkt tot de 1% meest sociaal vaardigen te behoren. Maarten Boudry, auteur van het schitterende boek Illusies voor gevorderden, stelt dat we nog met heel wat andere illusies leven en dat het een probleem is. We maken onszelf zelfs wijs dat mensen illusies nodig hebben om gelukkig te zijn, maar we vergissen ons danig. Dit bericht voegt niets toe aan zijn prachtig geschreven boek. Het filtert er alleen stukjes uit die in mijn ogen de meest relevante zijn voor kleuteronderwijzers…

View original post 844 woorden meer

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: