Five academic papers all teachers need to read

Speciaal voor leraren!

Clio et cetera

This blog post is a quick summary of five of the academic papers that have most influenced me in my development as a teacher, and I would heartily recommend all five to other teachers. I do not always agree with every single thing written in these papers (although I generally do agree with the overall thrust of their argument), but I have found these papers useful springboards to further thought, and, for those of you who read my blog regularly, you will no doubt see how my posts resonate with the ideas in these five papers.

All of these papers are behind pay-walls, but most (if not all) can be found for free online with a little searching.

(1) P. Hirst, ‘What is teaching?’, Journal of Curriculum Studies, 3.1, (1971)

http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0022027710030102

I like this paper for its clarity, setting out on a conceptual analysis of the term ‘teaching’. It is…

View original post 239 woorden meer

Over Paul Kirschner

Paul A. Kirschner is Universiteishoogleraar aan de Open Universiteit. Daarvoor was hij hoogleraar Onderwijspsychologie en directeur van het Fostering Effective, Efficient and Enjoyable Learning environments (FEEEL) programma aan het Welten-instituut (OU).. Hij is ook Visiting Professor Onderwijs met een leerstoel in Leren en Interactie in de Lerarenopleiding aan Oulu University (Finland). Hij is een internationaal erkende expert op zijn gebied en heeft zitting gehad in de Onderwijsraad in de periode 2000-2004 en is tegenwoordig lid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF. Hij was President van de International Society for the Learning Sciences (ISLS) in de periode 2010-2011 en is tevens Fellow van de American Educational Research Association (en de eerste Europeaan die deze eer ontving). Hij is redacteur bij de hoog aangeschreven wetenschappelijke tijdschriften Journal of Computer Assisted Learning en Computers in Human Behavior, en hij is auteur van Ten steps to complex learning (Routledge/Erlbaum). Hij schrift ook regelmatig voor Didactief (de kolom KirschnerKiest over wat docenten kunnen met wetenschappelijke resultaten) en voor Van 12-18. In maart verscheen zijn nieuwe boek Urban Myths about Learning and Education. Hij wordt gezien als expert op veel gebieden en vooral computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve, elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complex cognitieve vaardigheden.

8 Reacties naar “Five academic papers all teachers need to read”

 1. Vrees dat niet iedereen toegang heeft?! Ik heb vier van de vijf artikelen gedownload. Mail me gerust, of twitter. Alderik

  Like

 2. Bedankt. Welk artikel mis je?

  Like

 3. Dag Paul, het artikel waarvan jezelf één van de auteurs bent heb ik in mijn bezit (en dat was een eye-opener voor me) maar de andere vier zou ik ook graag willen lezen. Maar ik krijg er geen toegang toe. Is er een andere manier om aan die artikelen te komen?
  Groeten, Alois

  Like

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vijf artikelen die me blijvend inspireren | Blogcollectief Onderzoek Onderwijs - 26 augustus 2015

  […] plaatste Paul Kirschner op dit weblog een post, waarin hij een blog van Paul Fordham doorplaatste, met vijf wetenschappelijke artikelen ‘die […]

  Like

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: