Werkt u in het onderwijs en heeft u een goed idee voor onderzoek? Of bent u onderwijsonderzoeker en wilt u graag onderzoek doen met en in de praktijk? Kom dan naar de NRO Matchmakingsbijeenkomst voor praktijkgericht onderwijsonderzoek op 24 september 2014.
De bijeenkomst duurt van 16:00 tot 19:30 uur en wordt gehouden in de Jaarbeurs, Utrecht. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Waarom komen?20140610-111913-40753653.jpg

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van onderzoek om het onderwijs te verbeteren en vernieuwen, uit alle onderwijssectoren. Centraal in het programma staan ontmoeting en uitwisseling rondom praktijkgericht onderwijsonderzoek.
Daarnaast is het vanaf september 2014 weer mogelijk om financiering bij het NRO aan te vragen voor het uitvoeren van praktijkgericht onderwijsonderzoek. Het NRO zal hierover tijdens de bijeenkomst meer informatie geven. Ook zullen de uitvoerders van praktijkgerichte reviewstudies aanwezig zijn om hun bevindingen te presenteren en uw vragen te beantwoorden.

Vanaf 10 september 2014 vindt u op de NRO-website de ‘calls for proposals’, met daarin de richtlijnen voor het aanvragen van financiering voor kortlopend onderzoek en meerjarig onderzoek. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u hiervan alvast kennisnemen.

Lees meer hier.

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderwijs, onderzoek, praktijk

Tags

,