Werkt u in het onderwijs en heeft u een goed idee voor onderzoek? Of bent u onderwijsonderzoeker en wilt u graag onderzoek doen met en in de praktijk? Kom dan naar de NRO Matchmakingsbijeenkomst voor praktijkgericht onderwijsonderzoek op 24 september 2014.
De bijeenkomst duurt van 16:00 tot 19:30 uur en wordt gehouden in de Jaarbeurs, Utrecht. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Waarom komen?20140610-111913-40753653.jpg

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van onderzoek om het onderwijs te verbeteren en vernieuwen, uit alle onderwijssectoren. Centraal in het programma staan ontmoeting en uitwisseling rondom praktijkgericht onderwijsonderzoek.
Daarnaast is het vanaf september 2014 weer mogelijk om financiering bij het NRO aan te vragen voor het uitvoeren van praktijkgericht onderwijsonderzoek. Het NRO zal hierover tijdens de bijeenkomst meer informatie geven. Ook zullen de uitvoerders van praktijkgerichte reviewstudies aanwezig zijn om hun bevindingen te presenteren en uw vragen te beantwoorden.

Vanaf 10 september 2014 vindt u op de NRO-website de ‘calls for proposals’, met daarin de richtlijnen voor het aanvragen van financiering voor kortlopend onderzoek en meerjarig onderzoek. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u hiervan alvast kennisnemen.

Lees meer hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Category

onderwijs, onderzoek, praktijk

Tags

,