Mijn collega Gerardo Soto y Koelemeijer, wiskundige, literatuurwetenschapper en romanschrijver, worstelt al enige tijd met de vraag hoe het onderwijs anders zou kunnen (moeten). Gerardo is ook initiatiefnemer van een verbredersgroep voor bovenbouwleerlingen op onze school. Aan het begin van de zomervakantie zet hij zijn gedachten op een rij. Intussen kunnen we ons laten inspireren door de PlayMaker School, lees: “A School That Ditches All the Rules, But Not the Rigor” http://blogs.kqed.org/mindshift/2014/07/a-school-that-ditches-all-the-rules-but-not-the-rigor-game-based-school-playmaker/

Join the conversation! 1 Comment

 1. Ha Dick,

  Zie onder. De kop dekt niet helemaal de titel… Of lees ik iets anders? Wel goede vraag (wat is goed onderwijs) die hij zichzelf en de collega’s stelt. En de voorzichtige gedachten die eruit onstaannn.

  Ik zal contact met Gerardo opnemen, hij zegt belangrijke dingen, naar mijn mening…

  Mooie zomer, Rob

  [hetkind_logo_rgb copy.jpg] Inspiratie, legitimatie en verbinding Word donateur voor 50 euro per jaar, klik hier.

  Recente uitgave: JAARBOEK 2014 – Waardevolle verhalen voor goed onderwijs). Bestel hier. Laatste uitgave van hetkind: IK, DE LERAAR – Manifest van Marcel van Herpen Bestel hier.

  Landgoed de Horst – De Horst 1 – 3971 KR Driebergen. T: 0343-556750 – M: 06-50877487. mailto: r.vanderpoel@hetkind.org: http://www.hetkind.org

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. Op het ECL in Haarlem heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderzoek