Mijn collega Gerardo Soto y Koelemeijer, wiskundige, literatuurwetenschapper en romanschrijver, worstelt al enige tijd met de vraag hoe het onderwijs anders zou kunnen (moeten). Gerardo is ook initiatiefnemer van een verbredersgroep voor bovenbouwleerlingen op onze school. Aan het begin van de zomervakantie zet hij zijn gedachten op een rij. Intussen kunnen we ons laten inspireren door de PlayMaker School, lees: “A School That Ditches All the Rules, But Not the Rigor” http://blogs.kqed.org/mindshift/2014/07/a-school-that-ditches-all-the-rules-but-not-the-rigor-game-based-school-playmaker/

Join the conversation! 1 Comment

 1. Ha Dick,

  Zie onder. De kop dekt niet helemaal de titel… Of lees ik iets anders? Wel goede vraag (wat is goed onderwijs) die hij zichzelf en de collega’s stelt. En de voorzichtige gedachten die eruit onstaannn.

  Ik zal contact met Gerardo opnemen, hij zegt belangrijke dingen, naar mijn mening…

  Mooie zomer, Rob

  [hetkind_logo_rgb copy.jpg] Inspiratie, legitimatie en verbinding Word donateur voor 50 euro per jaar, klik hier.

  Recente uitgave: JAARBOEK 2014 – Waardevolle verhalen voor goed onderwijs). Bestel hier. Laatste uitgave van hetkind: IK, DE LERAAR – Manifest van Marcel van Herpen Bestel hier.

  Landgoed de Horst – De Horst 1 – 3971 KR Driebergen. T: 0343-556750 – M: 06-50877487. mailto: r.vanderpoel@hetkind.org: http://www.hetkind.org

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Category

onderzoek