Op woensdag 24 september organiseert het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) van 15:30 tot 19:30 uur een matchmakingsbijeenkomst in Utrecht. De bijeenkomst is bedoeld voor onderzoekers en onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren.

20140610-111913-40753653.jpgDe bijeenkomst biedt ruimte voor ontmoeting en kennisuitwisseling voor iedereen met interesse in praktijkgericht onderwijsonderzoek. Daarnaast zal het NRO informatie geven over de nieuwe financieringsmogelijkheden voor praktijkgericht onderwijsonderzoek.

Kortlopend praktijkgericht onderzoek

Voor kortlopende praktijkgerichte onderzoeksprojecten zijn vier thema’s vastgesteld: Leren en instructie; De kwaliteit van toetsen en beoordelen; Differentiatie in de klas; en De opbrengsten van leren met ict. De laatste twee thema’s trokken afgelopen jaar grote belangstelling en worden daarom herhaald. In de afgelopen ronde heeft het NRO zestien aanvragen gehonoreerd.

Driejarig praktijkgericht onderzoek

Voor driejarige praktijkgerichte onderzoeksprojecten zijn ook vier thema’s vastgesteld: Leren en instructie; De kwaliteit van toetsen en beoordelen; Leren voor de toekomst; en Kennisbenutting in de onderwijspraktijk. In de tweede helft van juni zal het NRO bekendmaken welke driejarige projecten binnen de afgelopen ronde een toekenning krijgen.

Meer informatie over de bijeenkomst

Het programma van de matchmakingsbijeenkomst op 24 september wordt zo snel mogelijk vastgesteld, en verschijnt dan met meer informatie op de NRO-website (www.nro.nl) en in de NRO-nieuwsbrief. Noteer alvast de datum in uw agenda en stuur deze aankondiging door binnen uw netwerk!

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderzoek