René Kneyber, Renske de Kleijn

Herblogd van Toetsrevolutie.

Op 6 oktober 2022 vond ons feedbackcongres plaats. In de ochtend gaf Renske de Kleijn haar keynote, waarin ze het publiek meenam in hoe je betere feedback kunt organiseren door de leerling of de student betere vragen te laten stellen. Het idee is simpel: Als je als leerling of student beter laat weten waar je ‘zit’, kan een docent of mede-leerling/student daar in de feedback beter op aansluiten.

Ze schreef hierover al eerder een blog voor ons: Het (leren) stellen van een goede feedbackvraag.

We zijn erachter gekomen dat het in de praktijk kan helpen om een geheugensteun te hebben voor leerlingen of studenten om betere vragen te formuleren. Voor ons congres hebben we daarom een poster ontwikkeld om ze hierbij te helpen, en een exemplaar daarvan gegeven aan alle deelnemers. We kunnen ons voorstellen dat anderen ook graag zo’n poster in hun lokaal willen. Daarom stellen we de poster hier als drukbestand gratis beschikbaar.

De poster is afdrukbaar op A0-formaat. Deze kun je 1 keer laten afdrukken, of zo vaak als je maar wilt om ze bijvoorbeeld in elk lokaal op te hangen. En omdat je elkaar als collega’s ook wel eens om feedback vraagt, kun je de poster natuurlijk ook in een teamruimte ophangen!

Zo kun je iedereen die een arme feedbackvraag stelt, erop wijzen welke informatie je nog nodig hebt om ze verder te helpen!

(Voor meer info hierover, zie de blog van Renske: https://toetsrevolutie.nl/?p=3278)

DRUKBESTAND A0 – INCLUSIEF SNIJLIJNEN (PDF)

(De poster is ontworpen door Mijke Wondergem)

Auteur(s)

René Kneyber is voormalig docent wiskunde. Hij schreef en vertaalde meer dan vijftien boeken, waaronder Toetsrevolutie. Sinds 2015 is hij kroonlid van de Onderwijsraad. Samen met Valentina Devid en Flemming van de Graaf maakt hij de LLEARN-podcast.

Renske de Kleijn werkt als onderwijskundig onderzoeker bij het onderwijscentrum van het UMC Utrecht, waar zij onderzoek doet en begeleidt naar feedbackprocessen in het onderwijs en op de werkplek. Ze promoveerde in 2013 op een proefschrift over feedback bij scriptiebegeleiding en werkte acht jaar als onderwijskundig adviseur en trainer aan de Universiteit Utrecht.

0 0 votes
Article Rating

Gastbloggers publiceren op uitnodiging en op persoonlijke titel. Hun visie is niet noodzakelijkerwijs de visie van het Blogcollectief. Commerciële uitingen worden niet geplaatst.

Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Gastblogger

Gastbloggers publiceren op uitnodiging en op persoonlijke titel. Hun visie is niet noodzakelijkerwijs de visie van het Blogcollectief. Commerciële uitingen worden niet geplaatst.

Category

onderwijs, onderzoek

Tags

,