Soms vragen mensen hoe ik steeds op de hoogte blijf van nieuw onderzoek. Dan begin ik over RSS-feeds die ik volg en geef ik ook steevast de Best Evidence in Brief-nieuwsbrief als tip. Tweewekelijks krijg je dan 4-5 onderzoeken in je mailbox die recent gepubliceerd werden. De drijvende kracht achter die nieuwsbrief was Robert – Bob – Slavin en de man overleed zaterdag op zeventig jarige leeftijd.

De man was natuurlijk veel meer dan die nieuwsbrief. Hij was een heuse motor achter effectief onderwijs en ontwikkelde met zijn vrouw het Success for All programma in de VS. Dit programma richtte zich op het verbeteren van het basisonderwijs en middenschool specifiek ook voor kinderen met een meer uitdagende achtergrond.

Deze aandacht voor de zwakkeren in de samenleving stond ook de voorbije maanden nog centraal in zijn werk. Hij pleitte onvermoeid voor de invoering van een groot tutorenplan om de toegenomen verschillen door Corona weg te werken. Gisteren lanceerde zijn team – die zijn werk verder zet – nog proventutoring.org. Het is een site met 14 bewezen effectieve tutoring aanpakken. Hij heeft spijtig genoeg de release van deze site niet meer mogen meemaken.

Va bene, Bob, je hebt het verschil gemaakt voor heel veel kinderen.

5 2 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Category

evidence-based, onderzoek