Hoe bouw je een warme relatie met élke kleuter (en zijn ouder)?

AP Hogeschooldocente Eva Dierickx brengt een aantal inzichten over kwaliteitsvolle interactie met kansarme kleuters samen in een nieuw blogbericht.

Kleutergewijs

Lisa is een druk meisje uit mijn klas. Ze kan erg genieten van spel, maar windt zich ook snel op. Ze kan slecht tegen haar verlies en in klassikale activiteiten zoekt ze voortdurend negatieve aandacht. Ze komt vaak ongewassen naar school en ruikt niet altijd fris. De kinderen uit de klas mijden haar en ik merk dat mijn relatie met haar ook steeds moeilijker wordt. Als ze na een zware week op vrijdagmiddag weer een driftbui krijgt, weet ik: zo kan het niet verder.

Persoonlijk én professioneel

Het aangaan van relaties is een erg persoonlijk en menselijk proces, dat wel een erg grote invloed heeft op het leef- en leerproces van de kinderen in je klas. Zo heeft jouw relatie met elk van de kinderen in je klas een invloed op hun stressniveau, hun cognitieve prestaties en hun welbevinden (Hattfield & Williford, 2017; Van Peteghem et al., 2007). Het aangaan…

View original post 1.918 woorden meer

Over johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: