Wie je bent, bepaalt in grote mate hoeveel je leert. Of je nu naar een school met een divers samengestelde leerlingenpopulatie gaat of naar een homogeen samengestelde, doet er minder toe, blijkt uit het doctoraat van Griet Vanwynsberghe dat in de Vlaamse media kwam. Maar wat concluderen we daaruit? Dat een gemixte school niemand baat… of dat segregatie niemand schaadt? Leerresultaten zijn belangrijk, maar een samenlevingsvisie is dat ook. In welke samenleving willen we kinderen socialiseren? En dát roept ook vragen op over een onderwijsvisie. Laten we kinderen zichzelf ontdekken tussen mensen die naar het leven kijken en in de wereld staan zoals zij of net niet?

1
Reageer op dit artikel (niet anoniem)

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Wat hebben we aan onderwijsonderzoek? | Blogcollectief Onderzoek Onderwijs Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] ziet onderwijspedagogiek als een normatieve ‘handelingswetenschap’ (NIVOZ, 2015). Misschien biedt dat nog het beste uitgangspunt voor een wetenschappelijke benadering van de […]

About johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

onderzoek