Wat als… er een recept bestond voor een super-kwaliteitsvolle leeromgeving voor kleuters?

Herblogd op Blogcollectief Onderzoek Onderwijs.

Kleutergewijs

Wat als?

Het is alvast mijn droom. Stel je het even voor: je volgt met je schoolteam nauwgezet de stappen van een magisch recept, en je school wordt dé plek waar kleuters en onderwijzers de hele dag vol goesting leren en leven en – meer nog – waar alle kleuters spelenderwijs belangrijke schoolse vaardigheden (zoals gedragsregulatie, vertelvaardigheid en letterherkenning) onder de knie krijgen.

Fictie of realiteit? Het Peabody Research Center van de Vanderbilt University in de Verenigde Staten houdt het bij realiteit: het onderzoeksteam van Dale Farran denkt immers zo’n recept op het spoor te zijn. De onderzoekers sloegen hiervoor de handen in elkaar met enkele kleuterscholen uit Tennessee, in het zuiden van de Verenigde Staten.

Eerder bleek dat het onderwijs dat deze kleuterscholen boden zo weinig kwaliteitsvol was, dat het nauwelijks – en soms zelfs een negatief – effect had op de resultaten die de kinderen later in de…

View original post 1.181 woorden meer

Over johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: