Op verzoek van de Onderwijraad herhalen we onderstaande oproep, die we eerder al in augustus plaatsten.

Aan alle onderwijsbloggers van Nederland

PRIJS VOOR HET BESTE ONDERWIJSBLOG 2017

Social media spelen inmiddels een grote rol in het onderwijsdebat. Met de prijs voor het beste onderwijsblog wil de Onderwijsraad de kwaliteit van het publieke debat over onderwijs via sociale media bevorderen. Voor de prijs komen in aanmerking Nederlandstalige blogposts, podcasts of vodcasts van mensen uit het onderwijsveld (leerkrachten/docenten, onderwijsbeleidsmakers, onderwijsadviseurs enzovoorts), afkomstig uit alle sectoren van het veld, vanaf het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs.

De prijs bestaat uit een kunstwerk van Christine van der Ree en een geldbedrag van 1.500 euro. De jury bestaat (vooralsnog) uit: Margreet van den Berg (adviseur/projectmanager ICT en onderwijs), Emmanuel Naaijkens (zelfstandig onderwijsjournalist), Richard Toes (voorzitter CvB Wartburgcollege in Rotterdam en Dordrecht). Een vierde zetel zal worden ingenomen door een lid van de Lerarenkamer, het verband van Leraren van het Jaar.

De inzendingstermijn loopt van 1 september tot en 15 oktober 2016. Begin december 2016 worden de nominaties bekendgemaakt; de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op de middag van vrijdag 27 januari 2017, tijdens de NOT in de Utrechtse Jaarbeurs.

Nadere informatie over de criteria en de wijze van inzenden is te vinden op www.onderwijsjournalistiek.nl/blogprijs.

 

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderwijs

Tags

,