Ook dit jaar vraag ik jullie, onze lezers, een (kleine) bijdrage in de kosten om dit blogcollectief in de lucht te houden. We zoeken geen sponsors of subsidie, zodat we onze onafhankelijkheid als kritische onderwijsbloggers kunnen behouden. De bijdrage wordt uitsluitend besteed om de kosten te dekken, niet voor urenvergoeding.

Sinds we begonnen in 2012 zijn we gegroeid tot 140.000 lezers en jaarlijks zo’n 220.000 page views; tot nu toe meer dan 1 miljoen keer bekeken. Vanaf het begin was het doel de resultaten van wetenschappelijk onderzoek voor onderwijsmensen toegankelijk te maken. Tot de lezers behoren echter niet alleen leerkrachten, leraren, studenten en onderzoekers, maar ook leidinggevenden, bestuurders, beleidsmakers en politici.

In die zeven jaar zijn de kosten om een collectief van schrijvers online te publiceren ook gegroeid. Voor een aantal functionaliteiten van deze site, onder meer anti-spam, veilige formulieren en een plugin om te voldoen aan de privacy wetgeving, is een betaald WordPress abonnement nodig. De bijbehorende domeinnamen moeten ook jaarlijks worden verlengd.

We hebben er vanaf het begin voor gekozen de lezer niet lastig te vallen met advertenties. Dat betekent wel dat de rekeningen van WordPress tot nu toe door de beheerder (ondergetekende) betaald zijn. Dat blijkt na mijn pensionering wat lastiger geworden, zelfs met de inkomsten uit mijn filosofische praktijk. Om onze onafhankelijkheid te bewaren zoeken we geen sponsors of subsidie.

wat krijg je van ons?

We publiceren met ruim 25 auteurs, leraren en onderzoekers, op deze plek jaarlijks meer dan 120 artikelen, onder het motto:

Wij willen onderwijskundig onderzoek toetsen aan onze dagelijkse onderwijspraktijk en ervaringen uitwisselen over wat werkt en niet werkt in de klas. Daarbij laten we ons informeren door onderzoek, niet leiden.

Dit motto is om een aantal redenen belangrijk. In de eerste plaats benadrukt het onze onafhankelijkheid. In de tweede plaats geeft het aan dat de praktijk (waar het allemaal gebeurt) bepaalt of iets in het onderwijs werkt of niet. In de derde plaats geeft het aan dat we met belangstelling kennisnemen van de conclusies van wetenschappelijk onderzoek, maar er met een kritische praktijkblik naar kijken.

Met jullie bijdragen kunnen we weer een jaar vooruit. Heel hartelijk dank alvast.

wat kun je bijdragen?

We vragen een bescheiden bijdrage in de verwachting dat voldoende lezers meedoen om de kosten te kunnen dekken. Zodra er voldoende is binnengekomen sluit ik de betaalknop af. Die wordt dan in 2020 weer actief.

Hier kun je online bijdragen. Je kunt kiezen uit verschillende eenmalige bedragen, €5, €10 of €20 of een zelfgekozen bedrag.
0 0 votes
Article Rating

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderwijs, onderzoek