DE oplossing om kansarmen een goede start te geven

Kleutergewijs

Ik wens de kleine een goede levensstart. Bij een kraambezoek is het te vanzelfsprekend om het te verwoorden. De kersverse ouders feliciteren dat doen we wel. Nochtans is A great start in life niet voor iedereen weggelegd. Heel wat kansarme kinderen nemen een valse start. Kunnen en willen we er als schoolteam enkele jaren later iets aan doen? Kunnen we de kwetsbaren iets extra geven zonder de andere kinderen te discrimineren?

DE oplossing blokletterde ik in de titel

Dezelfde vragen stellen zich ook op het niveau van de samenleving. Kunnen en willen we meer doen en wat dan wel? Het politiek correcte antwoord op de wilsvragen is ja en dat is het al lang. Nieuw is dat er zelfs een consensus zou bestaan rond hoe dat moet gebeuren, namelijk volgens het principe van het progressief universalisme. Ik leg kort uit wat het betekent en stel dan scherp op kleuterklas-…

View original post 1.150 woorden meer

Over johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: