Dit ontroerende verhaal van juf Annick op Kleutergewijs, de groepsblog van onze Belgische vrienden, wil ik de lezers van dit Blogcollectief niet onthouden. Ook in Nederland moeten dagelijks kleuters afscheid nemen van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die hier onder moeilijke omstandigheden een nieuw leven opbouwen.

Ook hier vragen leerkrachten zich af hoe ze deze kinderen het beste kunnen helpen. Intussen voert de overheid een beleid uit dat het voor vluchtelingenkinderen moeilijk maakt een veilige plek te vinden. Lees het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ van Rodaan Al Galidi en zie de film ‘De kinderen van juf Kiet’ van Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Category

onderzoek