Volgende aflevering van een discussie over Ons Onderwijs 2032 (rapport Schnabel), die voor de zomer begon.
Daar ging nog een aantal stukken op deze groepsblog aan vooraf, onder andere: Onderwijs2032 als nadere professionalisering en Het curriculum als brug naar beter onderwijs. Hoewel op Twitter de emoties over Onderwijs2032 soms hoog opliepen, blijken de standpunten veel dichter bij elkaar te liggen wanneer we meer dan 140 tekens tot onze beschikking hebben. Dat stemt optimistisch over het vervolgtraject van de vorig jaar ingezetten curriculumvernieuwing.

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderzoek