Wat doen ouders als klassen groter worden?

Een nieuwe Zweedse studie bekeek hoe ouders reageren als klassen groter worden.

Wat blijkt:

  1. Enkel ouders met een hoger inkomen helpen hun kinderen meer met huiswerk
  2. Alle ouders waren meer geneigd hun kinderen naar een andere school te sturen
  3. Enkel kinderen uit gezinnen met een laag inkomen vonden het moeilijker om hun leerkrachten te volgen in een grotere klas.

Voor de data maakten de onderzoekers gebruik van het Evalutation Through Folluw-up project van van de universiteit van Gothenburg waarbij de schoolresultaten van de kinderen uit het laatste jaar van het lager onderwijs bekeken werden van kinderen geboren in 1967,1972, 1977 en 1982. Deze kinderen kregen ook vragenlijsten op 13 jaar waarin het gedrag van de ouders, leerlingen en leerkrachten bevraagd werden. Deze data werd gecombineerd met data over het inkomen en het opleidingsniveau van de ouders.

De onderzoekers zien in hun resultaten mogelijke verklaringen waarom klasgrootte een groter negatief effect zou kunnen hebben op de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Bekijk het rapport hier.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wat doen ouders als klassen groter worden? | Ma... - 13 januari 2016

    […] Een nieuwe Zweedse studie bekeek hoe ouders reageren als klassen groter worden. Wat blijkt: Enkel ouders met een hoger inkomen helpen hun kinderen meer met huiswerk Alle ouders waren meer geneigd hun kinderen naar een andere school te sturen Enkel kinderen uit gezinnen met een laag inkomen vonden het moeilijker om hun leerkrachten te volgen in een grotere klas. Voor de data maakten de onderzoekers gebruik van het Evalutation Through Folluw-up project van van de universiteit van Gothenburg waarbij de schoolresultaten van de kinderen uit het laatste jaar van het lager onderwijs bekeken werden van kinderen geboren in 1967,1972, 1977 en 1982. Deze kinderen kregen ook vragenlijsten op 13 jaar waarin het gedrag van de ouders, leerlingen en leerkrachten bevraagd werden. Deze data werd gecombineerd met data over het inkomen en het opleidingsniveau van de ouders. De onderzoekers zien in hun resultaten mogelijke verklaringen waarom klasgrootte een groter negatief effect zou kunnen hebben op de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.  […]

    Like

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: