Where’s your evidence, Dan?

Greg nails this one about learning and motivation, especially in relation to PBL. His closing is perfect: We are too credulous as a profession. We allow someone to pose a problem and suggest that they have the solution. They we say, “yeah, that seems kinda reasonable to me,” rather than, “where is your evidence that your proposed solution actually fixes the problem that you’ve identified?”

Filling the pail

Dan Meyer has just published a blog post called, ‘A response to critics‘. In it, he links to a previous post of mine and suggests that I claim that learning and motivation trade against each other. This is not my claim so let me make this clear. My claim is that motivation and learning can interact in a number of ways:

  1. You can motivate kids with an activity that does not lead to much learning
  2. Kids can learn something and not feel very motivated by this
  3. Sometimes – often, perhaps – learning something and getting better at it canlead to motivation for further learning

So I don’t think they trade against each other. But I do think that motivation is an oddgoal for education.I don’t even believe that Dan thinks it is the ultimate goal. I assume that he must subscribe to the notion that if you…

View original post 169 woorden meer

Over Paul Kirschner

Paul A. Kirschner is Universiteishoogleraar aan de Open Universiteit. Daarvoor was hij hoogleraar Onderwijspsychologie en directeur van het Fostering Effective, Efficient and Enjoyable Learning environments (FEEEL) programma aan het Welten-instituut (OU).. Hij is ook Visiting Professor Onderwijs met een leerstoel in Leren en Interactie in de Lerarenopleiding aan Oulu University (Finland). Hij is een internationaal erkende expert op zijn gebied en heeft zitting gehad in de Onderwijsraad in de periode 2000-2004 en is tegenwoordig lid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF. Hij was President van de International Society for the Learning Sciences (ISLS) in de periode 2010-2011 en is tevens Fellow van de American Educational Research Association (en de eerste Europeaan die deze eer ontving). Hij is redacteur bij de hoog aangeschreven wetenschappelijke tijdschriften Journal of Computer Assisted Learning en Computers in Human Behavior, en hij is auteur van Ten steps to complex learning (Routledge/Erlbaum). Hij schrift ook regelmatig voor Didactief (de kolom KirschnerKiest over wat docenten kunnen met wetenschappelijke resultaten) en voor Van 12-18. In maart verscheen zijn nieuwe boek Urban Myths about Learning and Education. Hij wordt gezien als expert op veel gebieden en vooral computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve, elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complex cognitieve vaardigheden.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: