Anthony Cody: Why Computers Can’t Grade Student Essays

Interesting experiment showing once again, that teachers will be needed for many years to come.

Diane Ravitch's blog

The new frontier of education consists of figuring out a way to cut costs. Or, failing that, figuring out a way to make money for investors while laying off teachers.

That brings us to the subject of computer-graded essays. Think of the savings if a computer can grade essays so teachers can do something else or be laid off!

Anthony Cody learned of a professor at MIT, Les Perelman, who has figured out why computers are really very bad substitutes for human beings.

“As our government agencies and various reform efforts seek to shift high stakes testing away from multiple choice questions, there is growing interest in computer programs that can read and score student essays. But questions persist, given the limitations of the algorithms these programs use.

“So Mr. Perelman has done an experiment. He created something he calls the Basic Automatic BS Essay Language Generator, BABEL for…

View original post 241 woorden meer

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Eén reactie naar “Anthony Cody: Why Computers Can’t Grade Student Essays”

  1. Retro-progressie
    Midden jaren ’80 speelde even een kortige heftige polemiek n.a.v. artikelen in Levende Talen over programma’s die teksten van leerlingen konden nakijken en feedback konden geven. De linguïstische en computationele argumenten waarom dat niet kan, gelden nog steeds. Want computers zijn in essentie niet veranderd. De argumentatie hebben we als onderdeel in het experimentele SLO- informatica lesmateriaal VO-bovenbouw verwerkt. Het komt er zeer kort gezegd op neer dat er erg veel semantische en syntactische homonymie in onze taal zit. De combi van onze syntactische kennis en kennis v./d wereld en de context bepalen onze interpretatie. Daar loopt het bij de computer helemaal vast. Er is een formeel bewijs van de grote wiskundige Bar-Hillel die zegt dat daarom automatisch vertalen niet kan. Brandt Corstius stelde altijd: geef eerst maar aan wat er fout is aan het formele bewijs van Bar-Hillel voordat je met claims komt.

    Like

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: