Interesting experiment showing once again, that teachers will be needed for many years to come.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jan Lepeltak Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jan Lepeltak
Gast
Jan Lepeltak

Retro-progressie Midden jaren ’80 speelde even een kortige heftige polemiek n.a.v. artikelen in Levende Talen over programma’s die teksten van leerlingen konden nakijken en feedback konden geven. De linguïstische en computationele argumenten waarom dat niet kan, gelden nog steeds. Want computers zijn in essentie niet veranderd. De argumentatie hebben we als onderdeel in het experimentele SLO- informatica lesmateriaal VO-bovenbouw verwerkt. Het komt er zeer kort gezegd op neer dat er erg veel semantische en syntactische homonymie in onze taal zit. De combi van onze syntactische kennis en kennis v./d wereld en de context bepalen onze interpretatie. Daar loopt het bij… Lees verder »

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. Op het ECL in Haarlem heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderzoek