De poëziemobiel: een pleidooi voor permanente poëzie

Aan de slag met poëzie in de klas. Dit mooi geïllustreerd blogbericht werkt het idee uit voor de kleuterklas, maar de transfer naar andere onderwijsniveaus is makkelijk gemaakt.

Kleutergewijs

Poëziemobiel: doén aan poëzie

In september 2016 was ik op een straatfeest in Jette. Er stonden allerlei originele kraampjes, één daarvan sprak me onmiddellijk aan: voor een halve euro mocht ik het kind in me loslaten en aan de kauwgomballenautomaat draaien … en daar kwam voor mij de spreuk van de dag uit! (wat erop stond, laat ik in het midden … we houden het erop dat deze spreukenballenautomaat niet voor kinderen onder de 16 bedoeld was)

Het is altijd tijd voor poëzie.

Of kinderen nu nieuwe schoenen hebben of een snotneus: er is altijd wel een gedicht over, je moet het gewoon doén in de kleuterklas.

(Hans Hagen, Canon Cultuurdagen 2016)

Nu ben ik beroepshalve toevallig erg bezig met kinderen en met poëzie, en boog ik de automaat in mijn gedachten al snel om tot een meer educatieve, maar nog altijd magische poëziemobiel voor kleuters. Daarmee bedoel ik een…

View original post 749 woorden meer

Over johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: