Contacten met ouders, het blijft een delicaat onderwerp voor leerkrachten, ook bij de kleinsten. Zelf schreef ik op Kleutergewijs al eens een ode aan de glimlach aan de schoolpoort. Maar de insteek van Liesl Veulemans is rijker. Waarom maken we grenzen en wat zijn de onbedoelde gevolgen van een gele lijn drie meter voorbij de schoolpoort?

2
Reageer op dit artikel (niet anoniem)

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
johandewildeMarijke Kaatee Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marijke Kaatee
Auteur

Een stopbord, een witte streep, tot hier en niet verder. Ik ken het niet, ik zie het in Amsterdam niet bij basisscholen en ben blij dat ik het als ouder ook niet heb meegemaakt. Bij mijn kinderen was de cultuur op school dat je in groep 1 en 2 de kinderen tot in de klas bracht. Je kon naar de werkjes kijken als je bijtijds was, je kind kon je iets laten zien en samen kon je het stoeltje in de kring zetten. Het was een feest om vroeg te zijn, of zelfs de eerste. Iedereen wilde graag naast de… Lees verder »

About johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

onderzoek