1
Reageer op dit artikel (niet anoniem)

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Luc Kumps Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Luc Kumps
Gast

De vertaling van onderzoeksresultraten naar de praktijk, het blijft een onuitputtelijke bron van mijmeringen. Ik recycleer hieronder drie bedenkingen die ik in januari bij een ander artikel had, waarin Paul Kirschner – terecht – klaagde dat er te weinig ‘evidence based’ gewerkt werd. Ik opperde daarbij dat die vertaling naar de praktijk niet steeds zo eenvoudig was en gaf daarvoor drie voorbeelden van problemen. Ten eerste is er vaak een probleem met de TERMIJN waarbinnen men de uitkomsten onderzoekt. Het meeste onderzoek kijkt alleen naar effecten op korte termijn, direct na de “ingreep”. Helaas zijn de effecten op korte termijn… Lees verder »

About johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

onderzoek