Dinsdag worden de nieuwe TIMSS -resultaten vrijgegeven, een weekje later komt de OESO met de nieuwe PISA-resultaten. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee landenvergelijkende studies? Ik vond dit handig overzicht in dit Cambridge rapport (ze voegden er ook nog PIRLS aan toe):

pisa-timss-comparison-1
pisa-timss-comparison-2

Als je landen wil vergelijken, dan zijn deze links die ik verzamelde ook een mooi vertrekpunt.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
wiskunde in het 4e leerjaar TIMMS2015 – kijk hoe goed Vlaanderen internationaal scoort! – Belgium-Flemish | The Sausage MachineWat zijn de verschillen tussenTIMSS en PISA? | ... Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Op Blogcollectief Onderzoek Onderwijs las ik net: Wat zijn de verschillen tussen TIMMS en PISA? […]

trackback

[…] Dinsdag worden de nieuwe TIMSS -resultaten vrijgegeven, een weekje later komt de OESO met de nieuwe PISA-resultaten. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee landenvergelijkende studies? Ik vo…  […]

Category

onderwijs, onderzoek