Groot nieuws over onze mytheboeken: American Educator, Zweden en …

Het is ons gelukt. Vanmiddag verschijnt op de website van de American Educator (American Federation of Teachers) een deel van ons boek “Urban Myths…” en komt het ook in het blad met een oplage van 900.000! Daarnaast komt er een Zweedse uitgaven en een Chinese! Wat een dg!

X, Y of Einstein?

De voorbije week kon ik het niet laten om af en toe een kleine hint te geven op twitter, maar vandaag mogen Paul, Casper en ik het gewoon vertellen. We hebben groot nieuws over ons boek “Urban myths about learning and education“, de herwerkte vertaling van “Jongens zijn slimmer dan meisjes“.

Vandaag verschijnt een artikel van ons hand in American Educator op basis van een van de hoofdstukken van het boek. Dit tijdschrift kan je vergelijken met het Vlaamse Klasse. Het is bedoeld voor de Amerikaanse leerkrachten en en heeft een oplage van meer dan 900.000 exemplaren. De hashtag miljoen die ik af en toe gebruikte, heeft dus hier mee te maken en slaat op het aantal mensen die het artikel uiteindelijk wellicht zullen lezen.

Behalve een zekere Paul Kirschner die samen met Sweller & Clark al eerder in American Educator publiceerde, is dit het eerste artikel…

View original post 294 woorden meer

Over Paul Kirschner

Paul A. Kirschner is Universiteishoogleraar aan de Open Universiteit. Daarvoor was hij hoogleraar Onderwijspsychologie en directeur van het Fostering Effective, Efficient and Enjoyable Learning environments (FEEEL) programma aan het Welten-instituut (OU).. Hij is ook Visiting Professor Onderwijs met een leerstoel in Leren en Interactie in de Lerarenopleiding aan Oulu University (Finland). Hij is een internationaal erkende expert op zijn gebied en heeft zitting gehad in de Onderwijsraad in de periode 2000-2004 en is tegenwoordig lid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF. Hij was President van de International Society for the Learning Sciences (ISLS) in de periode 2010-2011 en is tevens Fellow van de American Educational Research Association (en de eerste Europeaan die deze eer ontving). Hij is redacteur bij de hoog aangeschreven wetenschappelijke tijdschriften Journal of Computer Assisted Learning en Computers in Human Behavior, en hij is auteur van Ten steps to complex learning (Routledge/Erlbaum). Hij schrift ook regelmatig voor Didactief (de kolom KirschnerKiest over wat docenten kunnen met wetenschappelijke resultaten) en voor Van 12-18. In maart verscheen zijn nieuwe boek Urban Myths about Learning and Education. Hij wordt gezien als expert op veel gebieden en vooral computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve, elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complex cognitieve vaardigheden.

2 Reacties naar “Groot nieuws over onze mytheboeken: American Educator, Zweden en …”

  1. Gefeliciteerd, jongens. We zijn trots op jullie.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: