Speciaal voor Serious Request organiseert een twintigtal wetenschappelijke medewerkers van de Open Universiteit op 23 december 2015 een 12-uur durende collegemarathon. Deze marathon begint om 12 uur ’s-middags en gaat door tot middernacht. In deze marathon zullen 20 bevlogen sprekers vanuit allerlei disciplines minicolleges geven, waarvan veel over kinderen, leren en onderwijs! Elk half uur komt een ander onderwerp dat tot de verbeelding spreekt (zie verder). Hierdoor hopen wij te laten zien hoe toegankelijk wetenschap kan zijn. En daarom kan iedereen erbij zijn!

Je kunt, bijvoorbeeld, een of meer colleges volgen op de 5e etage van het enige echte glazen huis van Heerlen: SCHUNCK* Glaspaleis! Deze voormalig warenhuis werd in 1933 ontworpen door de Heerlense architect Frits Peutz. en staat bekend als een van de belangrijkste voorbeelden van het Nieuwe Bouwen in Nederland. Je kunt ook kiezen om de marathon online live te volgen.

Ongeacht of je komt/kijkt of niet, kan je ook onze sprekers en dus ook Serious Request en dus ook de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden steunen door hier gul te geven!

Wie treedt op, wanneer en waar gaan zij het over?

12.00   Renate de Groot – Dat lastige puberbrein

12.35   Jérôme Gijselaers – Slaapverwekkend: recente inzichten over slaap in adolescenten

13.10   Lizet Duyvendak – Het taboe en de roman: hoe de roman Muidhond van Inge Schilperoord een lezer kan verleiden tot inleving in het onbespreekbare

13.45   Guido van Dijk – Een moderne school

14.20   Monique Veld – Een kijkje in de glazen box van human resource management

14.55   Jeroen de Jong – Ieder zijn vak! Wat is vakmanschap in de 21e eeuw?

15.30   Hendrik Drachsler – De toekomst van big data in het onderwijs

16.05   Herman van den Bosch – Bedrijven zonder bazen, kan dat?

16.40   Gino Camp – Hoe leer je effectief?

17.15   Marko van Eekelen – Je draai vinden in een grote groep: de kubus van Rubik

17.50   Angelique Lansu – Kunnen we de aarde laten beven?

18.25   Arjan Bos – Stigmatisering: van theorie naar interventies

19.00   Jacques van Lankveld – Psychologisch onderzoek in het dagelijks leven

19.35   Evert Stamhuis – Kwaadaardig, ziek of zielig: hoe zit het met criminelen?

20.10   Saskia Brand-Gruwel – Google en je weet het! Is dat wel zo?

20.45   Paul Kirschner – Broodje aap verhalen in het onderwijs

21.20   Rogier van de Wetering – Met je smartphone op jacht naar het eeuwige leven

21.55   Susan van Hooren -De juiste snaar raken met muziek

22.30   Jaap van Marle – Taalverloedering, of de kloof tussen ‘taalnazi’s’ en het alles-moet-kunnen adagium

23.05   Jeroen Derwall – Meer profijt met Duurzaamheid: de toekomst voor ondernemers

00.00   Finish!

Je kan ook de flyer downloaden (en die onder vrienden en collega’s verspreiden!).

Doe jouw donatie hier die geheel ten goede komt aan Serious Request. Tot dan!

Meer weten? Kijk op http://www.ou.nl/srq

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

About Paul Kirschner

Nederlands: Prof. dr. Paul A. Kirschner, dr.h.c. is Universiteishoogleraar en hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit. Hij is ook Visiting Professor Onderwijs met een leerstoel in Leren en Interactie in de Lerarenopleiding aan Oulu University (Finland) waar hij ook een Eredoctoraat heeft (doctor honoris causa). Hij is een internationaal erkende expert op zijn gebied en heeft zitting gehad in de Onderwijsraad in de periode 2000-2004 en is lid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF. Hij is Fellow of the American Educational Research Association (AERA; NB de eerste Europeaan aan wie deze eer werd toegekend), de International Society of the Learning Sciences (ISLS) en van de Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Science of the Royal Dutch Academy of Sciences (NIAS-KNAW). Hij was President van de International Society for the Learning Sciences (ISLS) in de periode 2010-2011. Hij is Hoofdredacteur van de Journal of Computer Assisted Learning en Commissioning Editor van Computers in Human Behavior, en hij is auteur van Ten steps to complex learning (Routledge/Erlbaum). Hij schrift ook regelmatig voor Didactief (de kolom KirschnerKiest over wat docenten kunnen met wetenschappelijke resultaten). Hij is ook medeauteur van het boek Jongens zijn slimmer dan meisjes XL (EN: Urban Myths about Learning and Education). Hij wordt gezien als expert op veel gebieden en vooral computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve, elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complex cognitieve vaardigheden. English: Paul A. Kirschner (1951) is Distinguished University Professor and professor of Educational Psychology at the Open University of the Netherlands as well as Visiting Professor of Education with a special emphasis on Learning and Interaction in Teacher Education at the University of Oulu, Finland where he was also honoured with an Honorary Doctorate (doctor honoris causa). He was previously professor of Educational Psychology and Programme Director of the Fostering Effective, Efficient and Enjoyable Learning environments (FEEEL) programme at the Welten Institute, Research Centre for Learning, Teaching and Technology at the Open University of the Netherlands. He is an internationally recognised expert in the fields of educational psychology and instructional design. He is Research Fellow of the American Educational Research Association and the Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Science. He was President of the International Society for the Learning Sciences (ISLS) in 2010-2011, member of both the ISLS CSCL Board and the Executive Committee of the Society and he is an AERA Research Fellow (the first European to receive this honour). He is currently a member of the Scientific Technical Council of the Foundation for University Computing Facilities (SURF WTR) in the Netherlands and was a member of the Dutch Educational Council and, as such, was advisor to the Minister of Education (2000-2004). He is chief editor of the Journal of Computer Assisted Learning, commissioning editor of Computers in Human Behavior, and has published two very successful books: Ten Steps to Complex Learning (now in its third revised edition and translated/published in Korea and China) and Urban Legends about Learning and Education (also in Dutch, Swedish, and Chinese). He also co-edited two other books (Visualizing Argumentation and What we know about CSCL). His areas of expertise include interaction in learning, collaboration for learning (computer supported collaborative learning), and regulation of learning.

Category

onderwijs

Tags

, ,