Gisteren kreeg ik de vraag via mail of er al onderzoek was naar alternerend onderwijs. Een van de grootste uitdagingen is dat er veel begrippen door elkaar gebruikt worden, maar in de paar onderzoeken die ik vond was er een mogelijk negatief effect naar verschillen tussen leerlingen, vaak gelinkt aan sociaal-economische status.

Deze ochtend had ik de eer mee een presentatie te geven op de G-Stic conferentie, met oa Dirk Van Damme. in zijn presentatie waarvan je hieronder de slides vindt, zitten de resultaten van een nieuw onderzoek, direct gelinkt aan hybride onderwijs in tijden van corona.

Dit is de slide waarover ik het heb:

De bron van de paper vind je hier.

Wat zie je in deze grafiek?

Figure 15 plots weekly student progress (lessons completed) on Zearn, an online math platform used by many elementary school students as part of their regular school curriculum.

Merk op: de kinderen gebruikten deze tool ook al voor de gedeeltelijke sluiting, het is geen pleidooi tegen online tools. Maar de effecten van het (deels) wegvallen van onderwijs bleek een behoorlijke impact te hebben.

Hierover noteren de onderzoekers:

Although this platform captures only one aspect of education, these findings raise the concern that COVID-19 may reduce social mobility and ultimately further amplify inequality by having particularly negative e↵ects on human capital development for lower-income children.

Voor alle duidelijkheid, vaak hebben we nu geen andere keuzes, maar voor iedereen die pleit voor ook daarna hybride onderwijs in te voeren is dit op zijn minst een waarschuwing dat we hier voorzichtig mee moeten omgaan.

4.8 5 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Category

onderwijs