Dit nieuw rapport van National Council on Teacher Quality.dat ik vond via Neurobonkers stelt een zeer eenvoudige vraag: als we weten wat zeker werkt om kinderen te doen leren in de klas, komt dit ook voor in de lerarenopleidingen en in de handboeken die de lerarenopleidingen gebruiken.

Het antwoord voor de onderzochte handboeken en opleidingen in de VS is behoorlijk vernietigend.

Van de 6 strategieën waar men naar keek (en die dus aanbevolen worden), bleek geen enkel handboek ze allemaal te bevatten en degelijk te beschrijven. Slechts enkele handboeken of cursussen bevatten een of twee van de zes strategieën. Nouja, bevatten? Ze krijgen meestal een vermelding van 1 of 2 zinnen.

niet in handboek

Maar men keek ook verder. Hoe wetenschappelijk onderbouwd zijn de handboeken? Ehm…

Wetenschappelijke kwaliteit

Neurobonkers is vermoedelijk correct als hij besluit dat de meeste (Amerikaanse) handboeken gebruikt in lerarenopleidingen vaak wel onderwijsmythes bevatten, veel elementen die eerder anekdotisch van aard zijn, maar tegelijkertijd essentiële informatie missen.

Ik ben in deze tekst bewust wat gemeen geweest. Wat zijn namelijk nu die 6 effectieve strategieën. Dit zijn ze samengevat (en je kan ze hier downloaden):

6 strategieën

En nu de vraag, beste collega’s, geven wij deze allemaal terdege in onze opleidingen?

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments

Category

evidence-based, onderwijs