Hoe ging het met OnderzoekOnderwijs.net in 2012?

Nog geen half jaar in de lucht en we hebben al 1000 trouwe volgers en 15.000 views. Ons Blogcollectief kan tevreden terugkijken op een succesvol eerste jaar. Onze lezers zijn een goede mix van onderwijsonderzoekers en docenten, van basisonderwijs tot hoger onderwijs.

Ook in 2013 gaan we door met kritische artikelen over de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, onder het motto ‘Wat werkt en wat werkt niet in de klas’. Iedereen die een bijdrage wil schrijven of wil reageren op een post is van harte welkom.

Voor het volledige overzicht van vier en een halve maand bloggen verwijs ik naar Jaarrapport 2012 van OnderzoekOnderwijs.net door WordPress. De meeste lezers zijn – weinig verrassend – afkomstig uit Nederland en België, maar we hebben lezers in totaal 41 landen. Lang leve Google Translate. Voor die lezers gaan we in het nieuwe jaar af en toe engelstalige summaries publiceren.

Wij wensen al onze lezers een heel inspirerend en succesvol 2013.

Amber, Casper, Dick, Flip, Frans, Jelmer, Jeroen, Marijke, Michel, Paul, Paul, Pedro

Over Dick van der Wateren

Sinds voorjaar 2017 heb ik een filosofische praktijk, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren. Ik sta voor de klas op het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en begeleid dagelijks talentvolle en begaafde leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, of coach leerlingen die een probleem hebben waar we samen een oplossing voor vinden. Ik heb een jarenlange ervaring als aardwetenschapper (o.a. in Antarctica en Afrika) en wetenschapsvoorlichter. Werken met jongeren is mijn passie. Voor mij zijn tieners zo'n beetje de leukste mensen. Ze hebben een enorme levenslust, zijn creatief, hebben originele ideeën - soms op het bizarre af - en kunnen zich nog alle kanten op ontwikkelen. Ik beschouw het als een voorrecht aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Onze blogs - Blogcollectief Onderzoek Onderwijs | Onderwijsinnovatie | Scoop.it - 1 januari 2013

    […] Lees vooral Marzano voor de top tien van didactische structuren die leerlingen motiveren, laten denken en laten leren. Als je het kunt opbrengen lees dan Hattie als je Marzano niet gelooft en zelf naar bewijzen zoekt.  […]

    Like

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: