Nog geen half jaar in de lucht en we hebben al 1000 trouwe volgers en 15.000 views. Ons Blogcollectief kan tevreden terugkijken op een succesvol eerste jaar. Onze lezers zijn een goede mix van onderwijsonderzoekers en docenten, van basisonderwijs tot hoger onderwijs.

Ook in 2013 gaan we door met kritische artikelen over de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, onder het motto ‘Wat werkt en wat werkt niet in de klas’. Iedereen die een bijdrage wil schrijven of wil reageren op een post is van harte welkom.

Voor het volledige overzicht van vier en een halve maand bloggen verwijs ik naar Jaarrapport 2012 van OnderzoekOnderwijs.net door WordPress. De meeste lezers zijn – weinig verrassend – afkomstig uit Nederland en België, maar we hebben lezers in totaal 41 landen. Lang leve Google Translate. Voor die lezers gaan we in het nieuwe jaar af en toe engelstalige summaries publiceren.

Wij wensen al onze lezers een heel inspirerend en succesvol 2013.

Amber, Casper, Dick, Flip, Frans, Jelmer, Jeroen, Marijke, Michel, Paul, Paul, Pedro

1
Reageer op dit artikel (niet anoniem)

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Onze blogs - Blogcollectief Onderzoek Onderwijs | Onderwijsinnovatie | Scoop.it Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Lees vooral Marzano voor de top tien van didactische structuren die leerlingen motiveren, laten denken en laten leren. Als je het kunt opbrengen lees dan Hattie als je Marzano niet gelooft en zelf naar bewijzen zoekt.  […]

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. Op het ECL in Haarlem heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderwijs, onderzoek