Nog geen half jaar in de lucht en we hebben al 1000 trouwe volgers en 15.000 views. Ons Blogcollectief kan tevreden terugkijken op een succesvol eerste jaar. Onze lezers zijn een goede mix van onderwijsonderzoekers en docenten, van basisonderwijs tot hoger onderwijs.

Ook in 2013 gaan we door met kritische artikelen over de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, onder het motto ‘Wat werkt en wat werkt niet in de klas’. Iedereen die een bijdrage wil schrijven of wil reageren op een post is van harte welkom.

Voor het volledige overzicht van vier en een halve maand bloggen verwijs ik naar Jaarrapport 2012 van OnderzoekOnderwijs.net door WordPress. De meeste lezers zijn – weinig verrassend – afkomstig uit Nederland en België, maar we hebben lezers in totaal 41 landen. Lang leve Google Translate. Voor die lezers gaan we in het nieuwe jaar af en toe engelstalige summaries publiceren.

Wij wensen al onze lezers een heel inspirerend en succesvol 2013.

Amber, Casper, Dick, Flip, Frans, Jelmer, Jeroen, Marijke, Michel, Paul, Paul, Pedro

0 0 votes
Article Rating
Abonneren
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments

About Dick van der Wateren

Als blogger en onderwijsauteur denk ik na over onderwijs en pedagogiek. In 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Brink mijn boek 'Verwondering' waarin ik een lans breek voor onderwijs op basis van vragen die leerlingen zelf bedenken. In 2020 verscheen mijn boek De Denkende Klas bij LannooCampus met praktische aanwijzingen om met leerlingen dieper te denken. Als vo-docent heb ik talentvolle en begaafde leerlingen begeleid die meer uitdaging nodig hebben, en leerlingen gecoacht met diverse problemen - onderpresteren, perfectionisme, levensvragen. Na een lang leven in het onderwijs en de wetenschap ben ik in 2017 een filosofische praktijk begonnen, De Verwondering, in Amsterdam. Daar heb ik gesprekken met volwassenen zowel als jongeren over levensvragen, zingeving, werk, studie, relaties.

Category

onderwijs, onderzoek