Stop denk doe

Kleutergewijs

Gevangenen en kleuters hebben op het eerste zicht weinig met elkaar gemeen. Toch zijn er belangrijke overeenkomsten tussen volwassen criminelen die zware geweldsdelicten plegen en de kleintjes in onze klassen. Bij allebei is er werk aan hun executieve functies en hoe dat je dat succesvol aanpakt, is niet gek zo verschillend. Aan ons om er lessen uit te trekken.

Agressie als een slechte strategie om problemen op te  lossen

Kleuters duwen, trekken en slaan zich door de dag. Het is in hun ogen vaak de manier om hun doel te bereiken. De strategie ligt ook letterlijk voor de hand, maar ze worden daarvoor berispt als het opgemerkt wordt. Plegers van agressie hebben daar verrassend veel mee gemeen, al zijn de gevolgen van hun daden voor de slachtoffers een stuk zwaarder en mede daardoor kunnen ze op minder begrip rekenen.

De dader wordt ook harder aangepakt omdat de samenleving vindt dat…

View original post 1.356 woorden meer

Over johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Geef een reactie of deel je eigen ervaringen. Graag met je volledige naam en achternaam ondertekenen, geen pseudoniemen. Anonieme reacties worden verwijderd.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: