confidenceDit bericht verscheen eerder op de Vlaamse groepsblog Kleutergewijs. Het bericht is geschreven naar de Vlaamse kleuteronderwijscontext, maar dat de probleemstelling gaat volgens mij ook voor andere onderwijsniveaus en landen op.

Johan De Wilde

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
willyalderikvisse Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
willy
Gast
willy

Ik ben met de lessen verzorging in de onderbouw bezig met een project over kleuters. Het uiteindelijke doel is om deze leerlingen een activiteitenochtend voor een kinderdagverblijf te laten organiseren. Om deze ochtend te laten slagen moeten mijn leerlingen eerst aan de slag met onderzoeks vragen over de ontwikkeling van een kleuter op motorisch , sociaal en cognitief gebied. Dit lijkt mij een start voorwaarde om aan te kunnen sluiten met activiteiten voor de doelgroep en wellicht verder op door te kunnen bouwen. Zo zie je, zelfs op de middelbare school zijn wij al bezig met het thema; aansluiten op… Lees verder »

Alderik Visser
Auteur

Ik denk dat het in deze discussie goed is een onderscheid te maken tussen het oorspronkelijke (ontwikkelingspsychologische) belevingswereld en het populaire, maar vaak foutief gebruikte ‘leefwereld’. Zie ook mijn recente blog (niet over kleuters, overigens ) :
http://alderikvisser.blogspot.nl/2016/05/beleefwereld.html

About johandewilde

Opleidingshoofd professionele Bacheloropleiding Kleuteronderwijs Odisee (Aalst) breed geïnteresseerd in onderwijskundige thema's, maar bijzonder in startende leraren en informeel leren. werkte voorheen in binnen- en buitenland als leraar, vormingswerker, projectcoördinator en onderwijsadviseur.

Category

onderzoek